Posilnite svoju výkonnosť: Ako zlepšiť erekciu

Erekcia penisu, známa aj ako tumescencia, je fyziologický proces, pri ktorom sa penis naplní krvou. To sa zvyčajne stáva v reakcii na sexuálne vzrušenie alebo pri spontánnej relaxácií. Existuje veľa spôsobov, ako prirodzene zlepšiť erekciu. Tento článok skúma rôzne praktiky, ktoré môžu pomôcť zvýšiť sexuálnu výkonnosť u mužov.

Nielen u ľudí ale aj u zvierat dochádza k erekcii v rôznych situáciách, z ktorých niektoré nesúvisia so sexuálnym kontextom. Erekcie boli pozorované u ľudí už v maternici. U potkanov počas párenia, v reakcii na genitálnu stimuláciu, počas spánku a po injekciách liekov pôsobiacich na centrálnu nervovú sústavu.

Chemické látky a vplyv na mužskú erekciu

Erekcia u mužov môže byť ovplyvnená rôznymi chemickými látkami v ľudskom tele. Dopamín, acetýlcholín a oxid dusnatý sú niektoré z hlavných látok, ktoré podporujú erekciu, zatiaľ čo serotonín a enkefalíny ju môžu buď podporovať, alebo ju brzdiť. Rovnováha medzi týmito látkami ovplyvňuje svalové napätie v penisových tkanivách a tým aj erekciu. Preto napríklad aj dostatok spánku, ideálne 7-8 hodín denne, je dôležitý pre produkciu oxidu dusnatého, ktorý zohráva kľúčovú úlohu pri zdravej erekcii.

Erektilná dysfunkcia

Pri erektilnej dysfunkcii môže byť problémom neschopnosť hladkých svalov v penisovom tkanive relaxovať. Niektoré lieky môžu čiastočne alebo úplne nahradiť chýbajúce mechanizmy, ktoré ovplyvňujú erekciu. Tieto lieky na erekciu zahŕňajú napríklad prostaglandín E1, oxid dusnatý, inhibítory fosfodiesterázy a antagonizéry α-adrenergných receptorov. Taktiež sa skúmajú lieky, ktoré ovplyvňujú dopamínové receptory v mozgu- napr. Apomorfín, ktorý sa podáva pod jazyk.

Erektilná dysfunkcia má spoločné rizikové faktory s ischemickou chorobou srdca. Diabetes, vek a vysoká hladina cholesterolu môžu poškodiť mechanizmy, ktoré riadia rozšírenie ciev v penisovom tkanive

Neurologické poruchy, ktoré môžu viesť k erektilnej dysfunkcii, zahŕňajú:

  • nádory,
  • mozgové príhody,
  • encefalitídu,
  • Parkinsonovu chorobu,
  • demenciu,
  • Shy-Drager syndróm
  • a epilepsiu temporálneho laloka.

 

Na druhej strane, zvýšené erekcie sa môžu objaviť po léziách amygdaloidného komplexu (Kluver-Bucy syndróm).

Copyright image by Freepik

Ako zlepšiť erekciu u mužov

Liečba problémov s erekciou sa za posledné roky veľmi zlepšila. Dnes existuje niekoľko možností, ako zlepšiť erekciu. A to aj, ak ide o slabú erekciu, či iné erektilné poruchy.

Tablety pre lepšiu erekciu

Medzi najčastejšie riešenia patria tablety na erekciu. Jedná sa o inhibítory fosfodiesterázy typu 5 (PDE5). Sem patrí napríklad Sildenafil, liečivo, používané na liečbu porúch erekcie u mužov, známe pod obchodným názvom Viagra. Pomáha zlepšiť prietok krvi do penisu, čím uľahčuje dosiahnutie a udržanie erekcie počas sexuálnej stimulácie. Vyskúšať určite môžete aj voľne dostupné tablety na erekciu ktoré obsahujú prírodné látky na podporu libida a aminokyseliny ktoré zvyšujú prietok krvi čo je nevyhnutné pre vyvolanie a udržanie erekcie . 

Gély na erekciu pre mužov

Ďalej, existujú aj iné formy, ako je gél na erekciu, krém na erekciu ktorý sa aplikuje priamo na penis, alebo alebo spreje na erekciu. Niektorí ľudia môžu mať úspech aj s rôznymi prírodnými metódami. Sem patrí zmena životného štýlu a konzumácia zdravých potravín, ktoré pomáhajú zlepšiť erekciu. Napríklad také jedlo plné tuku a cukru môže spôsobiť problémy s krvným obehom.

Drsnejšou možnosťou pre ľudí, ktorí nevidia výsledky v už spomínaných formách liečby existujú rôzne injekcie .

Copyright image by Freepik

Zdravý životný štýl a slabá erekcia

Viac pohybu nie je nikdy na škodu! Pravidelné cvičenie ako chôdza, plávanie a beh môže výrazne zlepšiť vašu erekciu a sexuálnu výkonnosť.

V zdravom tele zdravý duch! Konzumujte viac ovocia, zeleniny, celozrnných potravín, rýb a zdravých tukov. To vám pomôže udržať zdravý krvný obeh.

Dajte zbohom cigaretám a alkoholu! Fajčenie a nadmerné pitie môžu poškodiť krvné cievy a spôsobiť problémy s erekciou. Určite by ste mali znížiť ich konzumáciu.

Doplnky na zlepšenie erekcie? Skvelý nápad! Niektoré prírodné doplnky ako L-arginín alebo bylinné prípravky sú skvelými pomocníkmi pri zlepšení erekcie u mužov. Taktiež sa odporúča, cvičiť Kegelove cviky na panvové dno.

 

Na záver, by ste sa mali zamerať na zdravý životný štýl a menšie postupné zmeny, ako je výber zdravších potravín a doplnenie niektorých vitamínov. Môžete tiež vyskúšať lieky, krémy a gély na erekciu. Ak, aj napriek týmto zmenám nedochádza k zlepšeniu erekcie, najlepšie je kontaktovať lekára. Ten vám poradí, ako postupovať ďalej.

 

Zdroje:

  1. https://www.webmd.com/erectile-dysfunction/features/protect-your-erection-11-tips
  2. https://khealth.com/learn/erectile-dysfunction/get-erection-faster-stay-hard-longer/
  1. Panchatsharam PK, Durland J, Zito PM. Physiology, Erection. PMID: 30020650.
  2. Giuliano, F., & Rampin, O. (2004). Neural control of erection. Physiology & Behavior, 83(2), 189-201.
  3. Simonsen, U., García-Sacristán, A., & Prieto, D. (2002). Penile Arteries and Erection. J Vasc Res, 39(4), 283–303. https://doi.org/10.1159/000065541
Späť do obchodu